HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kinoa Besin Değerleri Nelerdir?

Kinoanın Besin Değerleri Nelerdir? 
Kinoa, yüksek besin değerlerine sahip olduğundan dolayı ün yapmıştır. Kinoa diğer tahıllarla karşılaştırıldığında, lif, sağlıklı yağlar, vitamin, mineral ve protein açısından daha zengindir. 

100 gram için (Pişirilmeden)

Enerji: 334 Kcal
Lif: 42,52 gram
Protein: 13,67 gram

Ayrıca, çeşitli miktarlarda kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, çinko, demir, bakır, krom ve manganez içermektedir.Kinoanın besin değerleri, günlük besin ihtiyaçları açısından kinoa kullanımının faydalı olacağını göstermektedir. Diyet yapan kişiler için, vitamin, mineral ve lif ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir gıda olduğu anlaşılmaktadır.

Protein Açısından Kinoa: 
Proteinler, vücudun ürettiği ve üremediği aminoasitlerden meydana gelir. Vücudun üretemediği 9 çeşit aminoasit vardır. Bu aminoasitler beslenme ile vücuda girerler. Bahsedilen 9 çeşit aminoasit tam protein içeren gıdalarda bulunur. Bu sebeple kinoa tüketmek ile vücudun ihtiyaç duyduğu, 9 çeşit aminoasit karşılanır. Hayvansal gıdalardan farklı olarak, 9 çeşit protein içeren kinoa, bitkisel diğer gıdalardan ayrılmış olur.Kinoanın bilhassa; sistein, metionin, lizin gibi; bitkisel ürünlerde az bulunan ya da hiç rastlanmayan amino asitleri içerdiği belirlenmiştir.

Kinoa Sağlığa Faydalı Bileşenler İçerir mi? 

Kinoa, vücutta antioksidan görevi üstlenen, vücuda zarar veren serbest radikalleri yok eden; fenolik asit, flavanoid, saponin ve betasiyanin gibi bileşenler ihtiva eder. Peru’da gerçekleştirilen ve 10 farklı tahıl arasında yapılan antioksidan araştırmasında; %86 anti oksidatif özelliklere sahip olduğu için kinoa ilk sıradadır. Tüm kinoa çeşitlerinin antioksidatif özelliklere sahip olduğu bilinmektedir, anti oksidatif özellikleri en fazla ihtiva eden kinoa çeşidi siyah kinoadır, arkasından ise kırmızı kinoa gelir.Araştırmalar, kinoanın tüketilmesiyle vücutta antioksidatif etkileri göstereceğini garanti eder nitelikte değildir. Bu açıdan, yapılan araştırmalarda, 6 hafta boyunca 25 g. kinoa tüketen kişilerde önemli bi antioksidan olan glutatyon seviyesinde %7 artış olduğu saptanmıştır.

Bir araştırmada, 6 hafta boyunca günde 50 g. kinoa tüketen bir kişinin; toplam kolesterol, trigliserid ve LDL oranlarının azaldığı gözlemlenmiştir. Ayrıca, faydalı kolesterol olarak bilinen HDL seviyesinde az oranda düşüşe neden olduğu da belirlenmiştir.
Ayrıca, kinoanın acı olmasına neden olan saponin, antioksidan vazifesi üstlenerek inflamasyonların gelişmesine engellediği düşünülmektedir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.